Warmtepompen

Zonder twijfel het aangenaamste type verwarming, zeker samen met vloerverwarming. Het ultieme gevoel van comfort, wanneer en waar in huis u maar wil. 

Een warmtepomp onttrekt warmte of koude aan de lucht en blaast die naar binnen. Zelfs bij extreme temperaturen kan men nog steeds warmte en koude van de lucht onttrekken.

Warmtepompen bieden tal van voordelen zowel op vlak van ecologie als op het bedrag van uw energiefactuur. Milieuvriendelijk en voordelig kunnen uitstekend hand in hand gaan door het gebruik van warmtepompen voor de verwarming van een woning, kantoor of zwembad.

Warmtepompen halen 65% à 80% van hun energie uit de omgeving. Dit betekent dus dat u veel minder energie verbruikt van vervuilende brandstoffen of onveilige kernenergie. Deze duurzame energie is volkomen veilig en werkt het hele jaar door, zelfs bij vriestemperaturen.

Een belangrijk element bij de aankoop van een warmtepomp zijn de mogelijkheden tot subsidies. Op deze manier worden warmtepompen nog iets voordeliger. Ook de goedkopere warmtepompen die warmte uit de buitenlucht halen kunnen genieten van enkele subsidies. De besparing op uw energie of gasfactuur voor verwarming kan van 30% tot zelfs 75% gaan. Het laatste is het geval bij elektrische verwarming; bij verwarming op gas zal de besparing eerder rond de 30% liggen. 

Wenst u hieromtrent meer informatie, laat ons dit dan weten.