Verwarming

Verwarming staat bovenaan het prioriteitenlijstje, geeft toe wie heeft het niet graag warm in de winter. Daar kruipt een groot deel van ons budget in, en als we dat kunnen verminderen...

De laatste jaren zijn warmtepompen zeker in op mars. Dit is een heel logische evolutie, aangezien je geen gas of mazout moet binnen halen. Een beter rendement wordt behaald en op enkele jaren uw investering is terugverdiend mede dankzij de premies waar u recht op hebt.

Het rendement van zowel aardgas- als stookolieketels is de jongste 10 jaar aanzienlijk verbeterd. Energiezuinige toestellen kunt u herkennen aan het gebruikte label.
Bij aardgas spreken we van een hoogrendementsketel met een HR+-label.
Een nog hoger rendement heeft een condensatieketel op aardgas waarbij de warmte van de rookgassen eveneens wordt benut (HR-top-label).

Een hoogrendementsketel op stookolie heeft een Optimazlabel en condensatietechnieken bij mazoutketels.
Bovendien krijgt u voor het plaatsen van een nieuwe ketel en het onderhoud van een ketel een belastingsvoordeel.
Voor centrale verwarmingsinstallaties die ouder zijn dan 20 jaar, wordt aanbevolen om de ketel te vervangen door een hoogrendementsketel, ook al zou de oude ketel nog niet defect zijn. Zo kunt u onmiddellijk besparen.

Enkele tips :

  • Kies een verwarmingsinstallatie die aangepast is aan de behoefte van de woning (laat u hierbij adviseren door onze specialist)
  • zorg ervoor dat uw installatie het nodige onderhoud en de nodige controle krijgt.
  • zet 's avonds de verwarming op nachtstand (bv. 15°C) een half uurtje voor u naar bed gaat.